Ayurveda massage - Aliran Gairah

Ayurveda massage in Aliran Gairah

De Ayurvedische massage is een Indiaase zachte energetische totale lichaam massage.

Ik maak gebruik van geurige, aangepaste oliën, samengesteld volgens uw situatie/ persoonlijkheid. Aan de hand van uw ware natuur of prakruti (constitutie) wordt de werkwijze bepaald met de bijbehorende olie.

Werkwijze: Ik begin met de rug, nek en schouders. Hier ontstaan vaak klachten en massage helpt deze voorkomen en lost eventuele problemen op. Dan worden de billen, benen, kuiten en voeten gemasseerd. U draait om en het hoofd, gezicht, borst en buik worden gemasseerd. Armen, handen, benen en voeten maken de massage compleet.

Ayurvedische massage is een massage die het gehele lichaam in balans brengt. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Lichaam, geest en het energetisch systeem worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het werkt dus niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem van aura, chakra’ s, meridianen en marma punten en zorgt daardoor meer vitale energie. (Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda.)

​Daarnaast activeert de Ayurvedische massage het lymfesysteem en de bloedsomloop, waarmee het helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen.

De Ayurveda massage verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. Verder helpt de Ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.

Massage is in India onderdeel van de cultuur en leefwijze. Massages worden op vele plekken gegeven in verschillende vormen. De bekendste zijn de Tantra massage en de Ayurveda massage. De tantra massage wordt door allerlei invloeden niet meer zo openlijk aangeboden, maar heeft zijn oorsprong wel in India.

De Ayurveda massage maakt onderdeel uit van Ayurvedische gezondheidsleer die algemeen gehanteerd en geaccepteerd is in India. Een combinatie van deze massages is mogelijk. Voor beide massages is 90 minuten minimaal aanbevolen

Wat is Ayurveda

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n 5.000/6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld.
Het is een holistisch, wetenschappelijk systeem afkomstig uit India dat met behulp van voeding, levensstijl, massages, kruiden, yoga en meditatie mensen helpt om in balans te komen en te blijven.

Ayurveda betekent: kennis (veda) van het leven (ayus), een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet

Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s in balans zijn, de uitscheiding goed is, de geest rustig en in balans en de weefsels normaal functioneren.

Ieder mens heeft een eigen specifieke samenstelling van de elementen bij geboorte meegekregen. Alles om ons heen is ook in te delen in deze 5 elementen: voeding, kruiden, de seizoenen, het tijdstip van de dag, en dit alles heeft invloed op ons welzijn.

Door deze invloeden van buitenaf kan uw unieke constitutie uit balans raken wat op den duur ziekte kan veroorzaken.

De principes van Ayurveda zijn universeel en iedereen die een gelukkig, gezond en inspirerend leven wenst, kan daarvoor de wijsheid van Ayurveda gebruiken.

India

Natuurelementen

Vata/ Pitta/ Kapha

 

Aliran Gairah
De la Reijweg 689
2571 ES, Den Haag

06- 52103078

Pin betaling is mogelijk.
KVK nr: 27373393

De praktijk is in principe dagelijks geopend van 11 uur tot 23 uur, alleen op afspraak.

“De massages bij George zijn altijd prettig, rustgevend en ontspannen. De handen van George voelen fijn aan. Persoonlijk vind ik de massage van de vajra altijd bijzonder fijn en lekker. Je voelt je bij George op je gemak en van gene is geen sprake.”

Hans

“Ik wil je even laten weten dat ik de massage heel fijn vond. Het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar andere massagetechnieken. Je schrijft op je site over ‘je grenzen verleggen’. Een stapje verder. Ik hoop dat je idee hebt wat bij mij past? Ik vond het bijvoorbeeld fijn toen je bij me kwam zitten. Ik vertrouw je. Dat was iets wat ik de eerste keer even moest aftasten.”

Monique