Hotstone Massage

Hotstone Massage in Aliran Gairah

Hot Stone massage is massage met behulp van warme stenen van gestolde lava. Het is een toevoeging op massage, healing en therapie.

Hot Stone massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. De warmte van de stenen is weldadig   en helpt geblokkeerde gebieden vrij te maken. Het werkt op de spieren, de chakra’s, de meridianen en marma punten. De energiestromen worden daarmee in goede banen geleid. De warmte van de stenen helpt om in de energiebanen te kunnen komen wat invloed heeft op alle systemen, lichaam, geest en sociaal welbevinden en daarmee een holistische benadering heeft.

Hot Stone massage komt uit Hawaï. Lees meer

Effecten van een Hot Stone Massage

Hot Stone werkt op diep niveau van lichaam, geest en sociaal welbevinden en is effectief toe te passen op pijn- en stressgerelateerde klachten. De behandeling zorgt ervoor dat blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking.Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt.
De Hot Stone massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen, het lymfesysteem wordt geactiveerd en gereinigd. De vitale levensenergie stroomt naar elke plek in het lichaam, waardoor vastgezette spanningen vrijkomen en gezondheid wordt gestimuleerd.

Ik gebruik de stenen het meest als aanvulling op lichaam massage.  De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken. Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

Lees hier over de masseur

Hot Stone is meer dan een massage zoals we die hier in het westen kennen. Het helpt om opnieuw in balans te komen met de adem van het leven. En het helpt je herinneren wie je bent in de volheid van je wezen.
Hot Stone is een weldadige vorm van massage. Tegelijkertijd is het een krachtig middel om in contact te komen met onopgeloste thema’s in je leven. Een sessie helpt fysieke, emotionele en mentale stress los te laten. En het helpt blokkades te helen om zo de weg vrij te maken voor een harmonieus en energiek leven.

Werkwijze Hot Stone Massage

Als start zal ik de energie huishouding “voelen” om te bepalen waar in het lichaam extra aandacht nodig is. Het helpt ook om je energetisch te openen, zodat ik in het aura kan werken.
Door te openen ontstaat een verbinding, zodat duidelijk wordt waar de stenen geplaatst moeten worden. De stenen gebruik ik op het lichaam, meestal met een doek ertussen, om warmte over te dragen naar het lichaam en om mee te masseren. Daarnaast masseer ik ook met de handen.
Gedurende de hele behandeling wordt aan het hele lichaam gewerkt. De stenen worden zo geplaatst dat deze het centrale zenuwstelsel tot rust brengt of juist stimuleert, de spieren behandeld kunnen worden, de doorbloeding en afvoer verbeterd wordt. Het plaatsen van de stenen gebeurt dus niet willekeurig.
In het begin kan het een beetje vreemd aanvoelen, vooral het gewicht van de stenen en de intensieve warmte is soms even wennen, maar als je gewend bent dan kan je in een diepe ontspanning komen.
Voor veel mensen is de temperatuur van de stenen in het begin te hoog. Ik leg meestal een doek tussen het lichaam en de stenen om de eerste hitte op te vangen. De stenen blijven lang warm, vooral de grotere stenen. Het is belangrijk om steeds aan te geven wanneer het niet meer comfortabel aanvoelt.

Hot Stone massage gaat gepaard met een totale lichaam massage.

Lees hier reacties van cliënten