Pitjit massage - Aliran Gairah

Pitjit massage in Aliran Gairah

Een pitjit massage is oppervlakkige huid en diepe weefsel massage. Het is een intuïtieve massage vorm, kan balans brengen en rustgevend zijn. Het werkt op de spieren, de chakra’s, de meridianen en marma punten. De energiestromen worden daarmee in goede banen geleid.

Een pitjit massage werkt daarnaast op geest en sociaal welbevinden is daardoor tevens een holistische massage. Ceroh, een schraaptechniek met een munt of steen is een veelgebruikte methode, maar wordt niet in Aliran Gairah gebruikt.

Pitjit komt uit het Bahasa Indonesia (de taal van Indonesië) en betekent massage. Pitjitten werd van generatie op generatie overgedragen volgens de Adat. ‘Adat’ betekent: traditie, gewoonte en omgangsvorm. Pitjit is door de Indische Nederlanders hier bekend geworden.

Werkwijze Pitjit massage

Ik begin met de rug, nek en schouders, hier ontstaan de meeste klachten en massage helpt deze voorkomen en lost eventuele klachten op. Dan worden de billen gemasseerd gevolgd door de benen, kuiten en voeten. U draait om en het hoofd, het gezicht,de borst en buik worden gemasseerd, gevolgd door de armen en handen. Als laatste worden de benen en voeten gemasseerd. De massage technieken effleurage, petrissage, vibratie, en tappotage worden gebruikt naast bindweefselmassage door middel van cupping met glazen cups.

Pitjit massage werkt op diep niveau van lichaam, geest en sociaal welbevinden en is effectief toe te passen op spierpijn en stressgerelateerde klachten.

Door massagetechnieken worden verkrampte spieren ontspannen, waardoor ook emotionele spanning en stress oplost. Het geeft een goede doorbloeding en energiedoorstroming

Er wordt gebruik gemaakt van warme etherische olie, kajaputi olie en warmte gevende etherische olie en balsem naast warme kompressen.

In de praktijk Aliran Gairah is de pitjit massage aangepast aan de behoefte van cliënten. De vorm die in Indonesië wordt aangeboden vinden mensen vaak te stevig en niet passen bij de rest van het aanbod in Aliran Gairah. Pitjit massage in Aliran Gairah is zachter en meer gericht op het herstel van de energie balans.

Indonesië

De Indische Nederlander

Aliran Gairah
De la Reijweg 689
2571 ES, Den Haag

06- 52103078

Pin betaling is mogelijk.
KVK nr: 27373393

De praktijk is in principe dagelijks geopend van 11 uur tot 23 uur, alleen op afspraak.

“Met het aanbieden van pitjit massage op verschillende plekken in Nederland wordt een deel van onze Indische cultuur nog behouden.”

Routebeschrijving

In Den Haag is de praktijk Aliran Gairah te vinden 10 minuten van het centrum van Den Haag in de wijk rustenburg/ oostbroek, 2 minuten van het Zuiderpark en het Veluweplein, 10 minuten van Rijswijk. Tot 18 uur is het vrij parkeren.

Met openbaar vervoer vanaf station Hollands Spoor, (aan de kant van de Haagsche Hoge School aan de achterkant van het station) bereikbaar met bus 26, deze stopt voor de deur, halte Barneveld straat, Vanaf Centraal Station, tram 3, overstappen op bus 25 halte de la reyweg, 5 minuten lopen, tram 6, halte de la reyweg, 8 minuten lopen.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.