Innerlijk Kind voor mannen - Aliran Gairah

Tantra Training

Een tantra training betreft een  gebeuren waarin  rondom een bepaald thema gewerkt wordt.
De deelnemers worden uitgenodigd om verschillende thema’s uit te werken en te beleven op een tantrische manier. Er komen verschillende thema’s aan bod.
Binnen de tantra training voor mannen worden structuren aangeboden in een geleidelijke opbouw met oefeningen en toepassingen waarmee geëxperimenteerd kan worden.
Tijdens de tantra training zullen adviezen worden gegeven over oefeningen voor thuis, alleen of met een partner.De deelnemers bijdrage voor de Tantra Training voor mannen is 50 euro per dagdeel van 2.5 uur. Volg je de hele training van 4 dagen = 8 dagdelen, dan is de deelnemers bijdrage 350 euro
Deelnemers bijdrage voor de tantra training zijn per persoon en inclusief lunch bij een dag.

Met tantra kun je ervaren hoe het is om als een tantra man je energie in banen te leiden en een totaal lichamelijk extatisch gevoel te ervaren. De oefeningen kunnen je helpen om oplossingen te vinden voor de soms verwarde wereld van leven en overleven. Tantra kan je inspireren om het leven te leven in alles wat het te bieden heeft.
De training is er niet op gericht om dingen af te leren of te verbieden. De training zal je uitnodigen je repertoire te verrijken door te ervaren en te beleven van wat zich aandient.

 

SEKSUALITEIT BELEVEN ZONDER SEKS TE HEBBEN, IS VOOR VEEL MANNEN EEN BIJZONDERE ERVARING.
ERVAREN OM IN EEN DIEP VERLANGEN NAAR LIEFDE EN SEKSUALITEIT TE KOMEN, ZONDER DAT HET VERLANGEN WORDT INGEVULD KAN EEN VERRIJKEND EN LIEFDEVOL GEVOEL NAAR JEZELF GEVEN.

Aliran Gairah
De la Reijweg 689
2571 ES, Den Haag

06- 52103078

Pin betaling is mogelijk.
KVK nr: 27373393

De praktijk is in principe dagelijks geopend van 11 uur tot 23 uur, alleen op afspraak.

Thema’s Tantra Training

Thema 1.Vrijheid

In dit thema wordt gekeken wat ons gevangen kan houden in ons dagelijks doen en laten.

Kun je verlangen zonder te eisen en zijn eisen daardoor verkeerd? Hoe kun je in contact blijven met anderen zonder je eigenheid te verliezen of je energie weg te geven. Durf je ervaringen en experimenten aan te gaan, zonder garanties op de uitkomst. In dit weekend zal aandacht gegeven worden aan de kwaliteiten van vrouwen en of mannen, zonder dat daar een label op moet zitten. Alle kwaliteiten zijn goed, ook als ze niet de norm zijn van je omgeving of de cultuur waarin je zit. Soms ben je niet bewust dat je bepaalde kwaliteiten hebt of heb je dingen uitgesloten, omdat je nou eenmaal zo bent.

Bekeken wordt door middel van voice dialogue wie jouw kwaliteiten bekritiseerde of afkeurde. Met inquiries, zelfonderzoek, wordt onderzocht wie jij echt bent en hoe je dat uiting kan geven. Hoe kun je eigen vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten vorm geven. Al jouw kwaliteiten mogen aan bod komen, zonder vooroordeel of afkeuring

Thema 2 Energie

In dit thema word je uitgenodigd om verschillende energieën te ervaren in meditatie vormen, bij jezelf, maar ook bij anderen. Een thema waar je haast niet omheen kunt als je met tantra bezig bent.

Hoe kun je Chakra’s openen, generen en verbinden. Wat doet Kundalini met je en lukt het om blokkades op te heffen. Energie genereren of juist niet, verbinden of loskoppelen zijn beïnvloedingsprocessen die je zelf kunt bewerkstellen.

Tijdens ademhaling technieken, zoals: Bewust ademen, Verbonden ademen, Chakra ademen, PC pomp/ spier, Inner flute, Tegengesteld ademen, Geluid bij ademen, Beweging bij ademenzul merken hoe het is om in volle energie te reinigen en te helen. Via intenties en werken met chakra’s word je uitgenodigd om de verschillen in energie te voelen en te ervaren

Thema 3 Seksualiteit

Bij het beoefenen van tantra wordt seksualiteit vaak als erg belangrijk gevonden. Voor veel mensen in het westen is het woord tantra synoniem voor seks.

In deze dag kun je ervaren dat seksualiteit breder en uitgebreider is dan alleen je bekkengebied. Als het ware is iedere man 1 grote vajrah. Gedurende het weekend zul je merken dat je van seks naar tantra kunt verschuiven, zonder dat je seks uitbant, maar juist verrijkt.

Vragen als, is het uitstellen of uitblijven van ejaculatie een noodzakelijk iets in tantra. Welke vormen van orgasme zijn er en hoe kun je dit bereiken. Kun je genieten van seks zonder erectie, zonder partner. Is masturbatie een onderdeel in tantra en zo ja zijn daar technieken voor. Zijn seksuele fantasieën geoorloofd en hoort daar porno ook bij.

Seksualiteit gaat bij veel mensen, door allerlei oorzaken, gepaard met schuldgevoelens, schaamte of angst.

Seksueel misbruik komt helaas ook veel voor en heeft grote invloed op seksualiteit beleving. Mocht het nodig zijn dan zal daar aandacht aan gegeven worden.

Vragen over Homoseksualiteit/ heteroseksualiteit komen ook aan de orde.

Thema 4 Massage

Een van de hoogte punten in tantra bijeenkomsten is het onderdeel massage. Veel mensen ervaren de aanraking en de koestering als zeer helend. In dit weekend wordt aandacht besteed aan het aangeven en herkennen van grenzen bij aanraken. Veel mannen zijn doelgericht, ook wat aanraken betreft. Voor partners vaak reden om bij voorbaat de boot af te houden om een mogelijke uitkomst te vermijden. Het subtiel aanvoelen en inspelen op signalen en boodschappen is nu bruikbaar. Je kunt op een respectvolle manier de ander en jezelf uitnodigen de massage te beleven in plaats van te ondergaan. Leren masseren is leren verstaan van signalen en uitwisselen van energie. De vajrah massage is een van de onderdelen in de massage. Vajrah is Sanskriet voor het mannelijk geslachtsorgaan. Het duidt de penis en het scrotum aan. Voor velen hoort daar de anus ook bij. Bij vrouwen spreek je over de yoni. Hoe extreem de massage vormen ook mogen zijn in jouw ogen. Vanuit vrijheid en zonder oordeel kun je experimenteren en beleven.
Je wordt uitgenodigd om je repertoire uit te breiden in vrijheid, zodat je van tantra kunt genieten zoals jij dat wilt en zolang je wilt.

Een tantra workshop
George: De mensen die naar mijn workshops komen willen leren hoe je op een tantrische manier je leven kunt invullen.
Vooral het energetische stuk en de massages hebben grote belangstelling.
Ook vragen als hoe ga je om met je partner of je omgeving en allerlei ingewikkelde zaken die je in de hectiek van alledag tegenkomt.
Tantra workshops zijn een rustpunt en tegelijkertijd een reis naar het nieuwe.

Zeker als je het gevoel hebt dat je een leeg gat zit, dat er veel leegte is in je leven en dat je maar niet weet hoe je daar uit moet komen, biedt tantra een ruimte met een scala aan mogelijkheden.

Tantra is leven hier op aarde met een verbinding naar het sacrale.

Fragment uit een interview met George Rosendahl

Lees meer over liefde, intimiteit en seksualiteit klik hier

Lees meer over de drie bronnen van lijden klik hier