Tantra - Aliran Gairah

Tantra in Aliran Gairah

Wat is tantra

Tantra betekent weven in de zin van het verenigen van de vele en vaak tegenstrijdige aspecten van het leven tot een harmonisch geheel.
Tantra betekent ook verruiming, in de zin dat we tot meer vreugde en genot in staat zijn als we eenmaal onze eigen energieën hebben begrepen en verenigd.

Binnen de tantrische visie omarm je alles in het leven. Neem je afstand van vooroordelen.

Omdat Tantra a-religieus is brengt het ook geen theologie over. Men bekeert zich niet tot het tantrisme, men verplicht zich tot niets.

Tantra kent geen waardeverschil tussen rassen en standen, geen discriminatie tussen vrouwen en mannen, hetero en homo, en leeftijd. Vanuit dit oogpunt kun je de ander accepteren en begrijpen.Tantra heeft als grondbeginsel het accepteren van alles zoals het op je afkomt. Tantra schrijft niets voor, maar vraagt alleen maar te accepteren, de kosmische eenheid te zien in alles.

Tantra doet een beroep op het eigen en onafhankelijk denken en doen van mensen.

Tantra is verguisd en verketterd en zelfs voor een groot deel verdreven door allerlei religies met moraal, want het erkent dat we allen verschillend zijn. Omdat Tantra a-religieus is brengt het ook geen theologie over. Men bekeert zich niet tot het tantrisme, men verplicht zich tot niets

Tantra is voor iedereen. Mannen, vrouwen, paren, jongeren, ouderen Ook paren en partners van hetzelfde geslacht kunnen vanuit de tantrische visie goed binnen Tantra terecht. De visie van Tantra over hetero- homoseksualiteit is: kunnen hetero- en homoseksuelen Tantra echt aanvaarden.

Tantra is a-moreel, a-religieus, a-politiek enz. Tantra brengt geen enkel moraal met zich mee.

In de tantrische tradities waar men seksualiteit zag als iets heiligs, bestonden geen vooroordelen over de liefde tussen twee personen van welk geslacht of leeftijd dan ook.

Deze traditie wordt met liefde in Aliran Gairah voortgezet.

Moderator: Velen hebben wel van tantra gehoord, maar wat voor beeld kunnen mensen daarbij hebben. Wat voor mensen komen daar op af. Zit tantra niet een beetje in een taboe sfeer bij een hoop mensen. Vooral bij oudere mensen misschien?

George: Ja mogelijk. Het klopt wel dat mensen vaak over tantra gehoord hebben, maar eigenlijk niet weten wat het nou eigenlijk is.
Er zijn natuurlijk een aantal organisaties die tantra verwarren of gebruiken met een achterliggende boodschap voor vrije seks. Veel escort bureaus en massage salons noemen tantra mogelijkheden als een soort excuus om hun werk aan te bieden in een mooie verpakking.

Moderator: Dan wordt het woord tantra eigenlijk misbruikt?

Aliran Gairah
De la Reijweg 689
2571 ES, Den Haag

06- 52103078

Pin betaling is mogelijk.
KVK nr: 27373393

De praktijk is in principe dagelijks geopend van 11 uur tot 23 uur, alleen op afspraak.

“Tantra is een leefwijze gebaseerd op zuiverheid en de allesomvattende liefde. Allesomvattende liefde wordt in tantra ook de zachte kracht genoemd. Het is de krachtigste energie die we hebben. Hij is krachtiger dan agressie. Zachte kracht symboliseert voor mij iets waar je voor kunt staan daar kun je voor kiezen.”

Fragment uit een interview met George Rosendahl

“Tantra kan je helpen om energie te begrijpen, zeker als je gevoelig bent. Daardoor is Tantra ook heel geschikt voor gevoelige mensen, omdat het heel subtiel, zacht en fijngevoelig werkt.”

Fragment uit een interview met George Rosendahl

“Voor mij is tantra een manier van leven, waarbij je het leven ontvangt en omarmt precies zoals het zich aandient . Kies je voor het leven, dan kies je niet alleen voor het makkelijke en het mooie, maar ook voor de dingen die ingewikkeld en moeilijk zijn.”

Fragment uit een interview met George Rosendahl

George: Nou ja, voor hen is het een manier van gebruiken, daarmee trekken ze hun klanten

Voor mij is tantra een manier van leven, waarbij je het leven ontvangt en omarmt precies zoals het zich aandient . Kies je voor het leven, dan kies je niet alleen voor het makkelijke en het mooie, maar ook voor de dingen die ingewikkeld en moeilijk zijn. Tantra werkt met de energie in en om ons heen en als ik in mijn werk met tantra bezig ben, dan ligt daar ook de nadruk op. Op het verbinden en harmoniseren van de energie.

Tantra kan je helpen om energie te begrijpen, zeker als je gevoelig bent. Daardoor is tantra ook heel erg geschikt voor gevoelige mensen, omdat het heel subtiel, zacht en fijngevoelig werkt.

Tantra geeft heel veel vrijheid, het schrijft niets voor, je kunt je ook niet bekeren tot de tantra, het heeft geen dogma, het is ook niet een religie zoals een kerkelijk genootschap.

Het is een leefwijze gebaseerd op zuiverheid en de allesomvattende liefde. Allesomvattende liefde wordt in tantra ook de zachte kracht genoemd. Het is de krachtigste energie die we hebben. Hij is krachtiger dan agressie. Zachte kracht symboliseert voor mij iets waar je voor kunt staan daar kun je voor kiezen.

Mijn missie wat betreft de tantra is om tantra uit die taboesfeer te krijgen en uit te dragen dat tantra een veel meer omvattend iets is. Alle elementen van het leven worden gerespecteerd en je mag ze ook allemaal beleven. Dus ook het seksuele stuk, waarbij tantra uitgaat van verbinden van seksuele energie met de alles omvattende liefde.

Fragment uit een interview met George Rosendahl

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.